16 юли, 2021

15 години с платформата „Световен театър в София“

 

Поздравление от Йорданка Фандъкова, кмет на София.

След тежките месеци на изолация и изпитания във време на пандемия, след тъжния период на притихнали празни зали, по столичните театри отново кипи живот. Публиката отново пълни салоните, изпълва ни радостта от срещата с изкуството.


Отново платформата „Световен театър в София” ни среща на живо с високите постижения на театралното изкуство в световен мащаб. Театралният форум, превърнал се в традиционен за Календара на културните събития на Столична община, за 15-а поредна година събира ревностните си зрители в столичните театри.
Разнообразиетона жанрове, стилове, естетически търсения в предлаганите заглавия за пореден път провокират интереса на взискателната столична публика, която има шанса да види на театралните сцени на София едни от най-интересните световни спектакли.


Отправям думи на благодарност към организатора на събитието Фондация „Виа Фест“, която през тези петнадесет години успя да ни покаже над петдесет театрални продукции от над двадесет държави и направи възможно гостуването в София на наѝ-големите театрални творци на европейския и световен театър като Питър Брук, Деклан Донелан, Стивън Бъркоф, Оскарас Коршуновас, Ромео Кастелучи, Джонатан Бъроуз, Матео Фарджион и редица други.


Нека се насладим на срещата. На добър час и до нови срещи!

ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СОФИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *