2 юни, 2013

„Празна история“

Forced Entertainment ще се срещнат с българската публика

6 юни (четвъртък), 19:00 ч., НДК, зала 11 (“Люмиер”), София

Forced Entertainment – Обединено кралство

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=o_NaQOsynkM]

текст, визия и режисура: Тим Етчълc

изпълнители: Робин Артър, Ричард Лоудън, Кати Нейдън и Тери О`Конър

дизайн: Ричард Лоудън

звук и музика: Джон Ейвъри

осветление: Найджъл Едуардс

изпълнители във фото-колажите: Ражни Шах и Крис Уилямс, Кайа Фрийман, Найджъл Едуардс, Джим Флечър, Боб Кларк, Уил Уагхорн, Влатка Хорват

„Празна история” е проект на Forced Entertainment, създаден за фестивала SPILL 2009, Лондон с подкрепата на Tanzquartier – Виена и Tate Media.

Voidstory_5                                                        снимка:  Тим Етчълс

„Най-великата експериментална компания на Обединеното кралство”  (в-к „Гардиан”)

Компания „Forced Entertainment” е основана през 1984 г. и повече от четвърт век има репутацията на новатор в съвременния театър. Нейни спектакли са представяни на всички водещи европейски и световни фестивали, а историята и стилът на компанията се изучават в училищата по изкуство.

Voidstory_1Като във влакче на ужасите “Празна история”  следва двама комиксови герои, изпаднали в беда. Ким и Джаксън – две безпомощни същества попадат в антиутопичен кошмар. Губят апартамента си и се опитват да избягат от въоръжените специални части в подземните канали. Нападат ги пчели-убийци, скриват се в боклука, после се озовават  в хотел, обитаван от призраци и нещата отиват на все по-зле… Страховити градски пейзажи, обири, престрелки, преследвания…  Изгубени в пустошта,  в съмнителни и потайни лунапаркове, двамата герои пътуват към сърцето на дълбоката нощ, в която не се виждат никакви звезди.

Voidstory_4“Forced Entertainment” представя мрачната и комична съвременна приказка в уникално съчетание между филм, театър и анимация. Актьорите седят пред микрофони, прелистват страници, озвучават на живо стрелбите, дъжда и смущенията в телефонните линии.  На сцената нахлуват видео образи – кадри от една невъзможна филмова версия на безподобния сценарий на Тим Етчълс. Някъде между живия диалог, звуковите ефекти и колажните образи, е мястото , където тази „празна история” се случва в действителност.

След спектакъла актьорите от „Forced Entertainment” ще се срещнат с българската публика.

 Времетраене: 80 мин.

 Със субтитри на български език.

Билети на билетен център, НДК

Телефони: (+359 2) 916 63 68, 916 63 69    www.ndk.bg

Гостуването на продукцията се осъществява в партньорство с Британски съвет

 В рамките на Салон на изкуствата, НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *