27 май, 2013

„ЕДНА НОЩ В КИНОТО” със Самуел Финци

night_at_the_movies_1

3 юни (понеделник), 19 ч., Малък градски театър „Зад канала”, София

Дойчес Театер – Берлин, Германия

Театрален концерт с филмова музика и истории от Чарли Чаплин до Дейвид Линч.

Подбор на текстовете и сценография: Андреас Шимелбуш

Участват: Самуел Финци, Георги Дончев и Даниел Регенберг

Театрален концерт за завладяващата сила на киното с незабравима филмова музика и истории, превърнали се в класика.

„Една нощ в киното” с участието на Самуел Финци ще е първото представление от  програмата на седмото издание на „Световен театър в София” (03-08 юни 2013 г.).

Самуел Финци е не само един от най-обичаните актьори в България, но и сред най-ценените в Германия. Преди повече от 20 години той започва своята кариера на немска сцена и през 2011 г., заедно с режисьора Димитър Гочев и актьорите Алмут Цилхер и Волфрам Кох, става носител на престижния театрален приз на Берлин.

night_at_the_movies_2Финци не спира да търси провокации и за „Една нощ в киното” съставя  българо-немско театрално трио заедно с изключителния  джаз музикант Георги Дончев и младия немски композитор на театрална и филмова музика – Даниел Регенберг.

Независимо дали на сцената или на екрана, Самуел Финци неизменно пленява със своя талант. Той може да бъде всичко –  и актьор, и музикант, и танцьор… Или с други думи  – автентичен джазмен на изкуствата. В концертното шоу „Една нощ в киното”, което ще софийската публика ще има възможността да види на сцената на МГТ „Зад канала” той събира в експлозивно цяло страстта си към театъра, киното и музиката. Триото ни повежда в музикално филмово пътешествие с импровизации по класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч.

night_at_the_movies_3„Има филми, които така се запечатват в съзнанието ни, че понякога една история, няколко музикални тона или просто едно намигване са достатъчни да извикат отново пред очите магията на техните образи”, казват създателите на спектакъла.  С „Една нощ в киното” тази магия оживява на театралната сцена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *